ROMÂNIA

       JUDEŢUL TIMIŞ

CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI LUGOJ

 

 

 

 

                                                           HOTARAREA

privind aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a traficului greu şi de avizare a parcării autovehiculelor care efectuează transport de marfă şi persoane în municipiul Lugoj

 

 

 

            Consiliul Local al Municipiului Lugoj;

            Având în vedere referatul Serviciului tehnic şi disciplina în construcţii nr.18.825 din 09.05.2005;

            Având în vedere referatele Direcţiei impozite şi taxe, executori bugetari        nr. 22.335 din 06.06.2005 şi  nr. 23.942 din 16.06.2005;

            Având în vedere Procesul-verbal al Comisiei de circulaţie a municipiului Lugoj nr.19.980 din 17.05.2005;

            Luând în considerare avizele comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al Municipiului Lugoj;

            Având în vedere H.G. nr.85/2003 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice;

            În conformitate cu Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal – modificată;

            În conformitate cu prevederile O.G. nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor;

            În conformitate cu prevederile O.G. nr.43/1997 privind regimul drumurilor – modificată;

            În conformitate cu O.G. nr.44/1997 privind transporturile rutiere – modificată;

În conformitate cu art. 38 alin.(2)  lit. f) şi l) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, modificată;

            În temeiul art. 46 alin. (2) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, modificată,

 

 

 

                                                             H O T Ă R Ă Ş T E :

 

 

            Art.1. - Se aprobă Regulamentul de organizare şi desfăşurare a traficului greu şi de avizare a parcării autovehiculelor care efectuează transport de marfă şi persoane în municipiul Lugoj, conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

            Art.2. – Îndeplinirea prevederilor prezentei hotărâri se încredinţează Serviciului tehnic şi disciplina în construcţii.

            Art.3. - Prezenta Hotărâre se comunică:

             - Prefecturii Judeţului Timiş;

             - Primarului Municipiului Lugoj;

             - Serviciului administraţie locală, juridic;

             - Serviciului tehnic şi disciplina în construcţii;

             - Poliţiei Municipiului Lugoj;

             - Poliţiei Comunitare Lugoj;

             - Celor interesaţi, prin publicare în mass-media locală;

             - Comisiilor de specialitate ale Consiliului Local.

 

PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ                                              CONTRASEMNEAZĂ

                                                                                   SECRETARUL MUNICIPIULUI

 ing. Francisc-Constantin Boldea                                                 Rodica Cimponeriu

 

 

 

 

Nr. 165 din  30.06.2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                        ANEXĂ LA H.C.L.165 DIN 30.06.2005

 

REGULAMENTUL

de organizare si desfăşurare a traficului greu si de avizare a parcării

autovehiculelor care efectuează transport marfa si persoane

pe raza municipiului Lugoj

 

 

 

CAP.I. DISPOZITII GENERALE

Art.1.- Prezentul Regulament stabileşte modalităţile de organizare si desfăşurare a traficului greu si de avizare a parcării autovehiculelor care efectuează transport marfa şi persoane în municipiul Lugoj.

Art.2. - Autovehiculele a căror masă maximă total autorizată depăşeşte 5 tone, fac parte din categoria mijloacelor de transport greu.

Art-3.-Zonele din municipiul Lugoj în care este restricţionată circulaţia autovehiculelor si utilajelor cu masa maximă total autorizată mai mare de 5 tone va fi semnalizată corespunzător. De asemenea va fi semnalizată corespunzător zona centrală a municipiului în care va fi restricţionată circulaţia autovehiculelor si utilajelor cu masa maximă total autorizată mai mare de 5 tone in perioada 01.01.-31.12. a anului între orele 07 – 20, zona delimitată de străzile cuprinse in Anexa 1.

Art.4.- Depăşirea indicatoarelor de interdicţie a traficului greu, pentru a circula in municipiul Lugoj, se poate realiza doar în baza unei autorizaţii de trafic greu eliberată de Primăria Municipiului Lugoj.

 

CAP.II. AUTORIZAREA                                                                                                                         

Art-5.- Autorizaţia de trafic greu se eliberează la cererea proprietarului sau deţinătorului legal al mijlocului de transport la începutul anului sau când se solicită autorizaţia prima dată în anul respectiv, urmând ca în lunile următoare să se depună doar programul de lucrări (motivaţia) daca s-a modificat, în baza următoarelor documente care se depun la sediul Primăriei Municipiului Lugoj:

a)    cerere scrisă

b)    copie de pe codul unic de înregistrare a societăţii comerciale

c)    copie de pe certificatul de înmatriculare al autovehiculului

d)    motivaţia pentru care autovehiculul circulă în oraş (program lucrări, contracte, etc.)

      e)  dovada achitării la Direcţia Impozite si Taxe a contravalorii autorizaţiei de trafic greu calculată în funcţie de masa maximă total autorizată a autovehiculului.

Art.6 -Taxele pentru eliberarea autorizaţiei de trafic greu stabilite in funcţie de masa maximă total autorizată sunt:

     a)   5-10,0 tone………..200 lei RON/|una…………20  lei  RON/ zi

       b) 10,1 -20,0 tone.......... ……….250 lei RON/luna... ………...25 lei RON/zi

       c)  peste 20,0 tone.......... ……….300 lei RON/luna.. ………...30 lei RON/zi

Art.7.- Pentru autorizaţia de trafic greu eliberată pentru o perioadă mai scurtă de o lună, respectiv cel puţin o zi se atribuie un traseu prestabilit care trebuie respectat. Pentru circulaţia pe alte trasee decât cele înscrise pe autorizaţia de trafic greu, autorizaţia este considerata nulă.

Art.8.- Solicitanţii de autorizaţii de trafic greu cu traseu prestabilit vor depune la sediul Primăriei Municipiului Lugoj odată la începutul anului si respectiv când solicită autorizaţia de trafic greu pentru prima data în anul respectiv, următoarea documentaţie, în xerocopie:

a)    - cerere scrisă

b)      - certificat unic de înregistrare

c)    - certificat de înmatriculare al autovehiculului

d) - motivaţia pentru care autovehiculul circulă în oraş

Art.9. - Societăţile comerciale situate în zona de interdicţie a traficului greu, care au profil producţie, iar pentru transport utilizează autovehicule din categoria traficului greu vor solicita un traseu prestabilit pentru intrarea si iesirea mijlocului de transport trafic greu proprietatea societăţilor precum si a beneficiarilor si colaboratorilor acestora, in baza foii de parcurs si a avizului de însoţire a mărfii.   Art.10. -Traseul prestabilit va fi fixat de către Serviciul Tehnic si Disciplina in Construcţii, exceptând străzile care prin construcţie conform Ordonanţei de Guvern nr.26/30.01.2003 pentru modificarea si completarea Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, nu permit circulaţia traficului greu.

Art.11.-Strazile situate in municipiul Lugoj pe care circulaţia traficului greu este permisă vor fi nominalizate in Anexa 2.

Art.12.-Autovehiculele cu masa maximă total autorizată mai mare de 5 tone care se deplasează în zona de interdicţie a traficului greu în vederea prestării unor servicii cu caracter public, precum si cele care se deplasează pentru intervenţii în caz de urgenţă si avarii, sunt scutite de taxele prevăzute la Art.6.

Art.13.-De asemenea sunt scutite de taxele prevăzute la Art.6 următoarele autovehicule:

a)              autovehicule aparţinând societăţilor non-profit si de binefacere, numai pe perioada transportului umanitar

b)      autovehicule aparţinând Ministerului Educaţiei si Cercetării.

c)      autovehicule aparţinând unităţilor militare, salvării, politiei, S.R.l., unităţilor de jandarmi, penitenciarelor si unităţilor de pompieri, aflate in misiuni specifice.

d)     autovehiculele cu masă maximă autorizată de peste 7,5 tone, aparţinând societăţilor care se află în relaţii contractuale cu Consiliul Local al Municipiului Lugoj.

 

CAP.III. RESTRICTII  DE CIRCULATIE A AUTOVEHICULELOR CU MASA MAXIMĂ TOTAL AUTORIZATĂ MAI MARE DE  5 TONE

 

Art.14. - ln perioada 01.01 - 31.12 a anului între orele 07 - 20, în zona centrală a municipiului Lugoj, delimitată de străzile cuprinse in Anexa 1, se interzice circulaţia autovehiculelor si utilajelor cu masa maximă autorizată mai mare de 5 tone.

Art.15. - In perioada 01.01 - 31.12 a anului între orele 20 - 07 în zona centrală a municipiului Lugoj circulaţia autovehiculelor si utilajelor cu masa maximă total autorizată mai mare de  5 tone se va realiza numai în baza Autorizaţiei de trafic greu conţinând traseul prestabilit fixat de Primăria Municipiului Lugoj conform normelor legale in vigoare.

Art.16. - Se exceptează de la prevederile Art.14 si Art.15 categoriile de autovehicule prevăzute la Art.12 si Art.13 al prezentului regulament

Art.17. - Autovehiculele si utilajele cu masa maximă total autorizată mai mare de 5 tone vor circula pe raza municipiului Lugoj, in zonele restricţionate, numai în baza Autorizaţiei de trafic greu valabilă, eliberată de Primăria Municipiului Lugoj.

CAP.IV. AVIZUL DE PARCARE

Art.18. - Persoanele fizice si juridice care nu deţin legal loc de parcare în municipiul Lugoj, vor solicita de la Primăria Municipiului Lugoj, un AVIZ DE PARCARE în vederea obţinerii de la Autoritatea Rutieră Română a licenţelor de transport si execuţie.

Art.19.-Deţinătorii de vehicule si autovehicule nu vor parca pe raza municipiului Lugoj decât pe locul avizat de Primăria Municipiului Lugoj.

Art.20.-Pentru solicitarea eliberării unui aviz de parcare, se va depune la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, o cerere scrisă însoţită de o documentaţie care să conţină următoarele acte (copii xerox):

a)-certificatul de înmatriculare al autovehiculului,

 b)-certificatul de înmatriculare al societăţii comerciale (dacă solicitantul este persoană juridică),

 c)-contract de închiriere pentru folosirea domeniului public, ca loc de parcare, minim pe durata a 12 luni, 

d)-taxa pentru aviz parcare este de 11 lei RON/an,

e)-taxa pentru închirierea parcărilor se va stabili prin Hotărâri ale Consiliului Local

In cazul in care documentaţia este incompletă sau există neconcordanţe între situaţia din acte si din teren, se expediază petentului o invitaţie în termen de 15 zile de la depunerea cererii, pentru completarea documentaţiei. Dacă documentaţia nu este completă sau avizul de parcare este nefavorabil, se returnează documentaţia depusa.

Art.21.-Avizul de parcare se va elibera pentru o perioada de maxim 1 an calendaristic.

Art.22.-Parcarea autovehiculelor se va efectua în locuri special amenajate în acest scop, după cum urmează:

a)-autoturismele folosite la transportul de persoane vor fi parcate în parcarea sau curţile imobilelor în care locuiesc proprietarii acestora, daca există locuri de parcare amenajate , fără sa deterioreze spaţiile verzi, aleile dintre blocurile de locuinţe, etc., justificând existenta locurilor de parcare.

b)-autoutilitarele destinate transportului de marfa având masa maximă totală autorizată până la 5 tone vor fi parcate în curţile imobilelor proprietate personală, garaje sau în baza unui contract de comodat cu deţinătorii legali de spatii corespunzătoare.

c)-autovehiculele având masa maximă totală autorizată mai mare de 5 tone vor fi parcate numai în curţile imobilelor care deţin spaţiu suficient parcării şi căi de acces corespunzătoare, exclusiv blocurile de locuinţe, iar imobilele vor fi situate în afara perimetrului delimitat de străzile prevăzute la art.3.

d)-TIR-urile vor fi parcate numai în curţile imobilelor care deţin spaţiu suficient parcării şi căi de acces corespunzătoare gabaritului acestora, exclusiv blocurile de locuinţe, iar imobilele vor fi situate în afara zonei restricţionate.

e)-în cazul că se solicită aviz de parcare în interiorul perimetrului delimitat de art.3, se va face dovada achitării taxei de trafic greu pentru întreaga perioadă pentru care se solicită aviz de parcare.

f)-pentru parcurile auto care au un număr mai mare de 2 autovehicule, se va schiţa modul in care se efectuează parcarea acestora.

g)-daca punctele a) – f) nu pot fi respectate, deţinătorii de vehicule cu masa maximă total autorizată mai mare de 5 t vor solicita Aviz de parcare pentru locurile stabilite conform Anexei 3.

Art.23 - Se stabilesc locurile de îmbarcare-debarcare a călătorilor, pentru operatorii care efectuează transport intern si internaţional de persoane, conform Anexei 3.

Art. 24–Operatorii care efectuează transport de persoane în trenzit prin municipiul Lugoj şi folosesc locuri de îmbarcare – debarcare, altele decât autogara şi care fac parte din domeniul public, vor plăti o taxă care va fi stabilită prin hotărâre de consiliu.

 

 

 

CAP. V. INTERDICŢIILE SI OBLIGAŢIILE TRANSPORTATORILOR DIN CATEGORIA TRAFICULUI GREU CARE SE DEPLASEAZĂ PE RAZA MUNICIPIULUI LUGOJ

Art.25.- Este interzisă circulaţia autovehiculelor având masa maximă total autorizată mai mare de 5 tone pe străzile municipiului Lugoj, semnalizate cu indicatoare de interdicţie corespunzătoare, fără a deţine autorizaţii de trafic greu eliberate de Primăria Municipiului Lugoj

Art.26.- Autorizaţia de trafic greu nu acţionează pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoare rutiere cu limitare de gabarit si greutate, expresă.

Art.27.- Autovehiculele prevăzute la art.12 si art.13 din prezentul Regulament, atunci când circulă pe raza de interdicţie a municipiului Lugoj fără a presta servicii cu caracter public, intervenţii, binefacere sau nu se găsesc in misiuni specifice, vor deţine obligatoriu autorizaţia de trafic greu contra cost conform Art.6

Art.28 .-Camioanele tip basculante trebuie să aibă obligatoriu bena perfect etanşată si prevăzută cu oblon de inchidere la spate.

Art.29.-Se interzice transportul pe raza municipiului Lugoj a materialelor agabaritice, sau periculoase fără a deţine autorizaţie specială vizată de Primăria Municipiului Lugoj si Politia Municipiului Lugoj.

Art.30.-Este interzis accesul pe raza municipiului Lugoj a  autovehiculelor care produc distrugerea carosabilului, poluarea mediului (gaze de eşapament care vădit sunt peste limita legală admisă, pierderi si scurgeri de carburanţi lubrifianti etc.)

Art.31.-La ieşirea din şantiere, curţi, garaje etc. roţile autovehiculelor trebuie sa fie perfect curăţate si încărcătura bine asigurata pentru a nu se realiza depuneri de noroi sau părţi din încărcătură pe partea carosabila a drumurilor.

              Art.32.-Este interzisă parcarea sau staţionarea camioanelor pe trotuare, în parcuri, pe alei sau în cartierele de locuit.

Art.33.-Este interzisă staţionarea sau parcarea autobuzelor in alte locuri decât cele prevăzute in Avizul de parcare.

Art-34.-Este interzisa circulaţia utilajelor cu senile, a tractoarelor U 650 cu sau fără remorcă în zonele restricţionate, cu excepţia celor utilizate în activitatea de salubrizare a oraşului de către societăţile de profil.

Art.35.- Este interzisă circulaţia vehiculelor cu tracţiune animală în zona A  a municipiului Lugoj

Art.36.-Este interzisă circulaţia autovehiculelor, ciclomotoarelor, bicicletelor si vehiculelor cu tracţiune animală pe str.A.Mocioni - pietonal.

Art.37.-Este interzisă circulaţia autovehiculelor si utilajelor cu masa maximă total autorizată mai mare de 5 tone in perioada 01.01 - 31.12 a anului intre orele 07 – 20 în zona centrală a municipiului delimitată de străzile cuprinse in Anexa 1.

Art.38.-Este interzisa circulaţia autovehiculelor cu masa maximă total autorizată mai mare de 5 tone in perioada 01.01.-31 .12. intre orele 20-07 fără a deţine autorizaţia de trafic greu conţinând traseul prestabilit, eliberată de Primăria Municipiului Lugoj.

CAP. VI. CONTRAVENTII SI SANCTIUNI

Art.39.-Constituie contravenţie, în măsura în care potrivit Legii penale nu sunt considerate infracţiuni, şi se sancţionează ca atare, următoarele fapte:

a) nerespectarea prevederilor prezentului Regulament de către proprietarii sau deţinătorii legali de autovehicule cu masa maximă total autorizată mai mare de 5 t privind condiţiile de autorizare;

                b) nedeţinerea autorizaţiei de trafic greu valabilă;

            c) circulaţia în baza autorizaţiei de trafic greu cu traseul prestabilit fără a deţine avizul de însoţire a mărfii si foaia de parcurs completată la zi;

d) nedetinerea avizului de parcare;

e)      nerespectarea condiţiilor prevăzute în avizul de parcare precum si parcarea in alte locuri decât cele avizate de către Primăria Municipiului Lugoj;

f)  accesul, staţionarea şi circulaţia autovehiculelor pe trotuare, zone verzi, aleile dintre blocurile de locuinţe şi în locurile nepermise, semnalizate prin indicatoare de circulaţie, împiedicând circulaţia pietonilor si degradarea trotuarelor, zonelor verzi, aleilor, etc.;

g)      circulaţia utilajelor cu şenile, a tractoarelor Universal 650 cu sau fără remorcă în zonele restricţionate, cu excepţia celor aparţinând societăţilor de salubrizare a oraşului;            

h)      circulaţia autovehiculelor, ciclomotoarelor, bicicletelor si vehiculelor cu tracţiune animală pe str.A.Mocioni – pietonal;            

i)        îmbarcarea si debarcarea călătorilor în alte locuri decât cele prevăzute de prezentul Regulament;

j)   circulaţia autovehiculelor cu încarcatura agabaritica sau periculoasă fără a deţine autorizaţia specială;                                                                                  

k) poluarea mediului de orice natura;

l) pierderi de materiale din bena/caroseria autovehiculului precum şi depunerea de

noroi de pe roţi pe partea carosabilă a drumurilor;

m)   staţionarea sau parcarea camioanelor sau autobuzelor pe trotuare, alei, în parcuri sau in cartierele de locuit;

n)   circulaţia vehiculelor cu tracţiune animală în zona A a municipiului Lugoj;

o)  circulaţia în zona centrală a municipiului Lugoj delimitată de străzile cuprinse în Anexa nr.1, a autovehiculelor si utilajelor cu masa maximă total autorizată mai mare de 5 tone in perioada 01.01 - 31.12 a anului intre orele 07-20;

 p)  circulaţia in zona prevăzuta in Anexa 1 a municipiului Lugoj a autovehiculelor si utilajelor cu masa maxima total autorizata mai mare de 5 tone in perioada 01.01.-31.12., a anului intre orele 20-07 fără autorizaţie valabilă.

 Art.40.-Contraventiile prevăzute în prezentul Regulament, menţionate la Art.39 literele: b); c); e); f); j); l); m); n) se sancţionează cu amenzi cuprinse intre 500 – 1.000 lei RON.

Art.41.-Contraventiile prevăzute în prezentul Regulament, menţionate la Art.39 literele: a); d); g); h); i); k) se sancţionează cu amenzi cuprinse intre  300 – 800 lei RON.

Art.42.-Contravenţiile prevăzute în prezentul Regulament, menţionate la Art.39 litera o) şi p)  se sancţionează cu amenzi cuprinse intre: 1.000 – 2.500 lei RON.

 

 

 

CAP. VII. DISPOZIŢII FINALE

Art.43.-Anexa nr.1, 2 si 3 fac parte integrantă din prezentul Regulament.

Art.44.-Constatarea si sancţionarea contravenţiilor la prezenta hotare se face de către salariaţii primăriei împuterniciţi prin dispoziţii ale Primarului, agenţi ai Politiei Rutiere, Politia de Ordine Publică sau Poliţia Comunitara.

Art.45--În cazul în care contravenientul achită, în termen de 48 de ore de la luarea la cunoştinţa a sancţiunii, la Direcţia Impozite si Taxe a Primăriei Municipiului Lugoj jumătate din minimul amenzii, iar prin contravenţie nu s-au cauzat pagube si nu există obiecte supuse confiscării, orice urmărire încetează.

Art.46--Procedura constatării contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se completează cu prevederile Ordonanţei nr.2/2001, privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările ulterioare.

 

 

 

 

 

                                                           ANEXA nr. 1

 

 

 

 

 

Zona centrala a municipiului in care va fi restricţionată circulaţia autovehiculelor si utilajelor cu masa maxima total autorizata mai mare de 5 tone in perioada 01.01.-31.12. a anului intre orele 07 – 20, zona delimitată de următoarele străzi:

- str.K.Wallisch

 

- str.Bucegi

 

- str.Cuza Voda

 

- str.Ep.dr.I.Balan – parţial (de la intersecţia cu str.Memorandului si str.N.Bălcescu)

 

- str.Memorandului

 

- str.Plopilor – parţial (de la intersecţia cu str.Memorandului)

 

- spl.G.Cosbuc

 

- spl.Morilor

 

- str.St.cel Mare

 

- str.V.V.Delamarina – parţial (de la intersecţia cu str.St.cel Mare)

 

- str.Narciselor

 

- str.13 Decembrie – parţial (de la intersecţia cu str.Narciselor)

 

- str.V.Rosada

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                           ANEXA nr. 2

 

 

 

 

 

Străzi din municipiul Lugoj pe care va fi permisa circulaţia autovehiculelor si utilajelor cu masa maximă total autorizată mai mare de 5 tone:

- str. Timişoarei, pod beton, str.K.Wallisch, str.Bucegi, str.C.Voda, str.Ep.dr.I.Balan, str. Caransebeşului – DN 6

 

- str.Ţesători, str.Oloşagului – DJ 584

 

- str.Banatului, str.Bocşei – DN 58A

 

- str.D.Cantemir, str.A.Vlaicu, str.Tapiei – DJ 680

 

- str.Gh.Doja, str.Jabarului – DJ 592D

 

- str.Crisan, str.Closca, str.Privighetorii, str.13 Decembrie, str.V.Alecsandri, str.Brinduselor, str.Fagetului, str.Salcimilor – DN 68A

 

- str.Dragalina, str.Hezerisului – DJ 609

 

 - str.Herendestiului – DC 136

 

- str. Buziaşului – pasaj – str. N.Titulescu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Notă

            Până la finalizarea pasajului se va circula pe traseul str. Zorilor,                       C. Porumbescu, T. Vladimirescu, Vlad Ţepeş, în baza unor permise speciale gratuite acordate de primărie  societăţilor comerciale care îşi desfăşoară activitatea pe platforma industrială Zona Buziaşului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANEXA nr. 3

 

 

Locurile de îmbarcare-debarcare a călătorilor, pentru persoanele fizice si juridice care efectuează transport local, intrajudeţean, interjudeţean si internaţional de persoane, precum si locurile de parcare pentru care se eliberează Aviz de parcare, vor fi situate pe următoarele străzi si vor fi semnalizate corespunzător:

1. transport local de persoane

            - gara SNCFR

            - str.Banatului - şi pe un sens şi pe celălalt

            - str.Ep.dr.I.Balan      - Fortim - şi pe un sens şi pe celălalt

                                               - Ocolul Silvic

                                               - Banca de credit

            - stadion

            - al.Tesatori - Electrica

            - str.Caransebesului

            - str.Bucegi     - Liliacul

                                   - Sc.gen.nr.6

                                   - centru plasament - şi pe un sens şi pe celălalt

            - str.K.Wallisch - parc G.Enescu - şi pe un sens şi pe celălalt

            - str.20 Decembrie 1989         - Universitate

                                                           - Unic

            - str.Timisoarei            - sala de sport Viitorul - şi pe un sens şi pe celălalt

           - blocuri Timisorii nr.110 pe un sens şi Timisorii nr.118      pe  celălalt sens

                                               - Lugomet - şi pe un sens şi pe celălalt

                                               - Mondial – şi pe un sens şi pe celălalt

                                               - vama – şi pe un sens şi pe celălalt

                                               - Grup scolar St.Odobleja

            - str.I.Creanga - biblioteca

            - str.I.Huniade – banca I.Tiriac

            - str.Bocsei - şi pe un sens şi pe celălalt

            - str.Oituz - şi pe un sens şi pe celălalt

            - str.V.Babes - şi pe un sens şi pe celălalt

            - str.T.Vladimirescu - şi pe un sens şi pe celălalt

            - str.C.Porumbescu

            - str.Panselelor

            - str.Buziasului - şi pe un sens şi pe celălalt

            - cartier I.C.Dragan

            - str.Fagetului             - Tirol

                                   - Novar - şi pe un sens şi pe celălalt

                                   - spital NPI - şi pe un sens şi pe celălalt

                                   - pompieri - şi pe un sens şi pe celălalt

                                   - cimitir ortodox - şi pe un sens şi pe celălalt

            - str.V.V.Delamarina - şi pe un sens şi pe celălalt

            - str.Insulei

- str.Tapiei

 

 

 

2. Transport intrajudeţean de persoane

            - str.20 Decembrie 1989         - Universitate

                                                           - Unic

            - str.Timisoarei            - sala de sport Viitorul

- str.Bucegi - centrul de plasament

            - str.I.Creanga - biblioteca

            - str.Ep.dr.I.Balan      - Ocolul Silvic

            - str.Bucegi     - Liliacul

 

3.Transport interjudeţean si internaţional

            - str.K.Wallisch - parc G.Enescu - şi pe un sens şi pe celălalt

            - str.Timisoarei            - blocuri Timisorii nr.110 pe un sens şi Timisorii nr.118 pe  celălalt

            - str.Fagetului             - cimitir ortodox - şi pe un sens şi pe celălalt

                                               - spital NPI - şi pe un sens şi pe celălalt

            - str.Ep.dr.I.Balan      - Ocolul Silvic

            - str.Caransebesului

 

            4.Statii taxi

            - str.A.Mocioni si str.Garii – în vecinatatea gării SNCFR

            - str.I.Huniade

 

            5.Locuri parcare pentru care se eliberează Aviz de parcare

- str.Fagetului             - moara

- spital NPI

            - str.T.Vuia – zona baza hipica

            - str.Timisoarei            - abator

                                               - vama

            - str.Jabarului – capat strada spre ieşirea din municipiu

            - str.Bocsei – zona bălţilor